kolmapäev, 26. november 2014

Isiksusetest

Mäletan, et teismelisena oli mul üks testide vihik, mida mulle meeldis ikka ja jälle täita. Eile mainis mu elukaaslane nelja isiksusetüübi testi ehk introvert-ekstravert-flegmaatik-sangviinik. Mõtlesin siis üle pika aja see test läbi teha http://www.hot.ee/types/Lehed/prinditav.html . Sain tulemuseks INFP ehk INTROVERT-INTUITIIVNE-TUNDEINIMENE-KOHANEJA http://www.hot.ee/types/Lehed/Tyybid/infp.html
ÜLDINE ISELOOMUSTUS
INFP tüüp on entusiastlik ja taiplik uuendaja, kelles peitub palju inimlikku soojust. Oma tundeid, hellust ja õrnust väljendab harva. Need on tagasihoidlikkuse sirmi taga. Ellusuhtumiselt on ta väga isikupärane ja idealistlik hoides kirglikult oma ideaale ja väärtusi. INFP tüüp ei soovi tavaliselt domineerida või muljet avaldada. Igapäevastes asjades ning tööl on salliv, lahtise peaga, mõistev ja paindlik. Kahekordselt hea ja edukas on tegevuses, millesse usub. Tahab, et tema töö annaks mingisuguse panuse inimeste vastastikusesse mõistmisse, õnne ja tervisesse. Sõltumata töötasust soovib ta selle taga näha töö mõtet ja eesmärki. Kui teeb midagi niisugust, millest ta väga hoolib, on tema täiuslikkuse taotleja. Olles innustatud ja idealistlik omab INFP tüüp talenti kasvatada ja julgustada oma lähedasi. Suhtlemises kerge ja positiivne, võib ta olla otsene ja isegi kategooriline, kui ta ideaal või üks tema elulistest väärtustest on ohus. INFP tüüpi inimene tunneb suurt huvi uute ideede vastu. Tal on samuti perspektiivitunnet. Reeglina huvitub raamatutest ja keeltest. Sageli tõmbab teda nõustamine, õpetamine, kirjandus, kunst, teadus, psühholoogia. Teda võlub võimalus tungida inimhinge sügavusse. Ta võib töötada suurte energiapuhangutega olles võimeline ülimalt keskenduma ja pühenduma ülesande täitmisele. Üldiselt on ta kohusetundlik kuid rutiinsete tööülesannete täitmine muutub kergesti tüütavaks.


Kommentaariks ütleksin, et osa sellest jutust vastab tõele. Näiteks mulle ei meeldi avalikult oma arvamust välja öelda, ma kipun liialt unistama ning väldin konflikte iga hinna eest. Teisalt ei usu ma, et oleksin töökollektiivis ühenduslüliks või et mul oleks luuletajaanne, rääkides armastusest. Siiski on kasulik aeg-ajalt selline test täita ja analüüsida, kui palju peab paika, kui palju on täielik vale.

Oskar sai ENTJ.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar