reede, 28. november 2014

Vallutame Euroopat

Esitasin hiljuti puhkuseavalduse märtsikuu kolmandaks nädalaks. Miks? Märts on teadupärast selline lögane ei talve- ega suvekuu. Väljas on üsna külm ja pime. Pea on täis plaane suveks, uusi viise, kuidas vormi saada jne.
Kuid vahepeal on hea mustrit murda ja teha midagi teistsugust. Niisiis on mul praegu väikene salasoov minna Pariisi. Miks just Pariisi? Sest Eiffeli torn on arhitektuuriline ime, "Da Vinci koodi" peategelased panid ka mind tahtma Louvre´i salakäikudes sekeldada. Sest prantsuse keel on nii ilus ja prantslased on nii ilusad. Töökaaslase tuttav käis ihuüksi Pariisis, sest ta tahtis sinna alati minna ja ei lasknud ennast heidutada reisikaaslaste puudumisest.
 Kasutangi seda postitust erinevate reisikohaste märkuste tegemiseks.
Lennupiletid
Esmalt uurisin Tallinnast Pariisi ja sain parimaks pakkumiseks Estonian Airi edasi-tagasi lennu ümberistumisega Riias ning hinnaga 208 €.
Edasi mõtlesin, et sama hästi võin ju ise bussiga Riiga sõita ja sealt lennukile minna. Air Balticu reis algusega 7:30 Riiast (!!!) ja mõistliku tagasisõidu ajaga maksab 157 €. Ehk hinnavõit umbes 58 €.
Huvi pärast vaatasin sama reisi alguspunktiga Helsingist. Tulemuseks sain marsruudi Helsingi-Stockholm-Pariis ja tagasisõidul Pariis-Kopenhaagen-Helsingi ehk tunne Euroopat reis. Hind on peaaegu sama, mis Riiast alustades, ehk 167 €.
Umbes kuu aega hiljem nägin reklaami Air Balticu imeodavatest lennupiletitest. Huvitav-huvitav, aga soodustus oli lausa nii suur, et edasi-tagasi piletite eest peab välja käima 180 €. Mis siis, et vaid veidi aega tagasi oli täishind odavam. Njaa.
Ühistransport
http://www.priceoftravel.com/8/france/paris-prices
Eelneva lehekülje kohaselt maksab ühepäevane metroopilet 8 dollarit. Sõit lennujaamast linna tühjendab rahakotti 11,88 taala võrra.
Vaatamisväärsused
Eiffeli torn kuni 24-aastastele 16,88 dollarit
Louvre 13,75 $
Versailles´loss 22,50 $
Pariisi katakombid 10 $
Sõit kahekodses ekskursioonibussis 38,75 $.
Toit 
Soovitatakse otsida päevapakkumisi ehk plat du jour´e.
Hommikusöök 2,5 $-6,25 $
Lõunasöök 6,25 $-12,5 $
Õhtusöök 10 $-20 $
VÕI SIIS SUVA SEE SÖÖK, LAS VEIN VOOLAKU pudel odavat veini 2,5 $-12 $.

Avastasin hiljuti uue lehekülje reisidiilid.ee, kus pakutakse erinevaid sooduspakkumisega reise. Seal oli näiteks advendipakkumine AirBalticu lendudele. Muidugi otsisin välja Pariisi edasi-tagasi sõidu maksumuse, mis oli üllatus-üllatus 158 € ehk täpselt sama, mis enne nn. advendisoodukat.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar