esmaspäev, 5. jaanuar 2015

Euroopat ümbritseb "tule ring"

Leidsin Postimehe artiklist http://www.postimees.ee/3044045/eurovolinik-balti-riigid-voivad-seista-silmitsi-pogenikevooluga geniaalse mõtte: 
«Mõned aastat tagasi, kui me rääkisime ELi naabruspoliitikast, siis keegi ütles, et me räägime «sõprade ringist». Praegu tsiteeritakse tihti Johnny Cashi, kes ütles, et Euroopat ümbritseb «tule ring». Me soovime kustutada mõned neist tulekahjudest, sest teame, et seal on endiselt sõbrad,» sõnas eurovolinik.

Pean ennast rahu ja võrdsuse eest seisjaks, seepärast peakski hakkama kasutama väljendit sõprade ring. Muidugi on inimesed Liibüas ja Süürias teistsuguse kultuuri ja eluhoiakuga. Kuid nende riikide elanikud on sõjaolukorras, kodutud ja vajavad abi. Meie, kes ei ole (veel) osalised sõjalises konfliktis, peame neid aitama. Samas ei ole ma kindel, kas immigrandi staatus kusagil külmal maal on see, mida üks sõber teisele pakkuma peaks. Sõjaline ja rahaline abi koos spetsialistidega, kes aitaksid uut riiki üles ehitada, oleks vast isegi mõttekam. 

Tean, et sotsiaalpoliitika ei ole võib-olla mu tugevaim külg, aga see on mind alati huvitanud ja pean nendest teemadest rääkimist oluliseks. See näitab, et ei olda ükskõiksed.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar