laupäev, 14. veebruar 2015

"50 halli varjundit" film

... on nähtud. Lõpuks. Pean tunnistama, et ootasin seda filmi pikisilmi, alates sellest, kui lugesin raaamatud läbi. Kas film oli see, mida ootasin?
Jah ja ei. Süžee oli üsna originaalilähedane, jättes välja kohad, mis oleksid filmi venivaks muutnud. Samas ütles teine pool, et silma jäi olukordade pooleli jäämine. Näiteks läheb Ana öösel klaverit mängiva Christiani juurde ja ütleb, et me peaksime rääkima nagu tavalised inimesed. Selle peale vastab härra Grey midagi oma lapsepõlve kohta. Peale seda nad seksivad ehk probleemi tuumani ei jõutudki. Kuigi jah, raamatus oli ka põhitegevuseks seksimine rääkimise aseainena.
Mulle meeldis filmi naispeaosaline isegi rohkem kui raamatu oma. Naiivsest lambakesest on tehtud kõhklev ja analüüsiv naine. Kui ikka mees ütleb sulle, et ta ei suudle sind enne, kui on saanud selleks sinu kirjaliku nõusoleku, siis peaks esimene reaktsioon olema mis mõttes?. Jamesi Ana aga mõtles või õigemini ei mõelnudki ja lihtsalt ahmis õhku. Seega olen vägagi rahul, et ekraani Ana on vähekenegi reaalse inimese moodi.
Liigagi tavainimest meenutas meespeaosaline. Sest lõppude lõpuks mitu näoilmet tal oli: tõsine, veidi vähem tõsine ja tõsine. Ootasin, et näen Dornani miimikas sisemist võitlust, raskust uuega kohanemisega ja üleüldse dünaamikat. Ehk näeb seda järgmistes osades.
Johnsoni ja Dornani koostöö väljendus kõige intiimsemates stseenides, mis lihtsalt ei saaks õnnestuda, kui näitlejad üksteist lõpuni ei usaldaks. Ja jumal tänatud, et nad kuluaarides räägitavast ebakõlast üle said, sest need seksistseenid kummitasid mu mälu veel tänagi. Eriti ajas vere kuumaks stseen, kus Christian teeb Anale üllatusvisiidi, et tõestada, kui "kena" teda oli tunda. Ta seob Ana käed voodivõre külge, võtab lonksu veini ja valab selle enda suust Ana suhu. Seejärel liigub ta suus oleva jäätüki abil üle erutusest pingul naise keha ja jõuab kohta, kus mõnul ei ole piiri ega äärt. Ühtäkki annab ta Anale lahke käega pepulaksu ja pöörab ta kõhuli, tõstes ta põlvili koerapoosi. Iga lihasejoon otsekui pintsliga välja joonistatud, võtab Christian Anat toorelt tagant. See on seks lihtsalt seksi pärast, ei mingeid hellitusi või teise soovide järgi tegemist. See on seks seksimise lõbu ja lõpuks ka rahulduse saamise nimel. Ja kuramus mulle meeldis see kinky fuck.
Ootan (jälle) juba järge!

Noppeid välismaisest kirjandusest:


  • 50 halli varjundi teemaline trenn, kus treeneriteks on kontsades ja nahkriietuses dominad. Käsklused on seksistlikud ning abivahendite abil motiveeritakse harjutusi õigesti tegema.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar