neljapäev, 7. august 2014

Esimene nädal Rootsis

3. augustil jätsin hüvasti oma elukaaslasega ja asusin teele kuuajalisele töölähetusele Rootsi. Esmalt läksime bussiga Tallinna. Jõudsime 3 tundi enne väljalendu kohale! Täiesti ebavajalik!
Olin ainuke, kes oli reisile kaasa võtnud kaks kohvrit. Kuigi üks kohver oli peaaegu täiesti tühi, et sellega kaasaostetud asju koju tuua. Iseenesest kaalus kohver ainult u. 15 kg lubatud 23-st.

Esimene lennureis viis meid Tallinnast Soome Vantaale. Lend võttis aega umbes 20 minutit, seega peagi peale õhkutõusmist algas uuesti laskumine. Siiski oli lahe vaadata Tallinna ja Soome rannikualasid. Vantaalt lendasime Göteborgisse. 

Meie Rootsi poolülemus sõidutas pooled meist meie ajutisse kodusse. Ülejäänud läksid taksoga. Ta rääkis, et nendel oli olnud seal ka kuumalaine ja kõva paduvihm, mis lõppes just enne meie sinnajõudmist ära. Jõudsime kohale ja olime kõik pahviks löödud, kui ilus ja hubane meie uus kodu on. Kolmekorruseline ridaelamu koos keldriga, kus on dušš ja pesumasin. Esimesel korrusel on arvatavasti profikoka köök umbes kaheksaplaadilise pliidiga, kaheukselise ahjuga ning spetsiaalse maitseaineteriiuliga. Üpriski paljud asjad tunduvad olevat Ikeast ostetud. Meile oligi ostetud põhilisi toiduaineid, niisiis tegime koos süüa. Köök on lahtine ja läheb üle suureks elu-ja kaminatoaks, kust läheb uks välja suurele terrassile. 
Teisel korrusel on kaks lastetuba ja vanemate magamistuba ülisuure voodiga. Teisel korrusel on ka põhiline vannituba vanni, kahe dušiga ja kahekohalise kraanikausiga. Kolmandal korrusel on külaliste magamistuba ja kaks kolituba. Rootslastele omaselt on enamik kodust valge.
Tõmbasime loosi, et kes kus voodis magab. Mina ja teine töökaaslane saime külalistetoa. Olin õnnelik, sest kohe, kui seda tuba nägin, teadsin, et tahaksin seal ööbida. Aknast on hea vaade üle naabermajade. Mööbel ei ole Ikeast, vaid on antiik ja minu vood peal on armas heegeldatud kate. Lisaks on meie toas üks uksepiitadest lõunamaiselt ümar, mida ei näe kusagil mujal majas.




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar