pühapäev, 17. august 2014

Göteborgs kulturkalas

... ehk Göteborg` kultuurinädal on linna korraldatav igaaastane tasuta ürituste nädal. Gustaf Adolfi torg´ l oli rahvusvaheline toiduturg, kus proovisin ära prantsuspärase kana Dijoni sinepis. Ei saa öelda, et see nüüd mu elu parim kana oleks olnud.
Teine kokkupuude kultuurinädala üritustega oli neljapäeval. Kusagil Ullevi Södra ja Götaplatseni vahepeal peeti loppist ehk kirbuturgu. Mitmed perekonnad olid oma autodega kohale tulnud, et müüa üleliigseid riideid, vanu nõusid, raamatuid ja ka vinüülplaate. Erinevalt Eestist tegid inimesed seda pigem lahtisaamise kui vahelt teenimise eesmärgil. Nii juhtuski, et sain 40 krooni (umbes 4,5 €) eest moeka sügisjaki ja soojema salli. Kaks neidist, kes neid riideid müüsid, küsisid, kust ma tulen jne.
Eile ehk laupäeval läksin esimest korda ka kontsertidele, kuna üks mu töökaaslastest tahtis "mingit iiri asja" kuulama minna. Mul on äärmiselt hea meel, et ta sellele kontserdile minna otsustas. Bändi nimeks oli Henry Girls-kolm iirlannast õde, kes laulsid folklugusid http://www.thehenrygirls.com. Nautisin nii nende laulmist, kui ka viiuli ning harfi kooskõla. Muhe oli ka see, kuidas nad enda kodumaa kliima kohta nalja tegid ja üleüldse publikuga suhtlesid.
Kontsertide vahele jõudsin ka ehtsat ungari langosi proovida. Olen seda lapiku pontšiku taolist küpsetist ka Ungaris proovinud. Seal oli see ikka nõksa parem.
langos


Peale iirlasi põikasime korra Kungstorgetile, kus laulis rootslanna Linnea Henriksson. Laivis oli ta parem, kui pärast arvtist kuulates.
Kella üheksaks läksime tagasi Bältespännarparkenisse, kus hakkas esinema ameeriklaste bänd Session Americana http://kulturkalaset.goteborg.com/2014/programpunkt.php?id=2313. Nad olid kindlasti õhtu nael. Umbes kuue- või seitsmepealine punt keskeale lähenevaid mehi, kes paiknesid laval kobaras koos. Nad tegid üksteisega nalja, isegi tõukasid teineteist, vahetasid vahepeal kohti ja tundsid ennast lihtsalt hästi. See väljendus ka muusikas. Lauldi nii südamedaamidest, "jänkide rahast" kui ka õlle joomisest.
Minu lemmiklugu nendelt

Peale tunniajast kontserti oli rahvas ekstaasis, kõik tõusid püsti, plaksutasid ja vilistasid. Vastuseks mängis bänd ühe lisaloo.
Viimaseks artistiks oli reggae ja popi segu Kultiration-Rootsi oma bänd.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar