teisipäev, 16. jaanuar 2018

19.-18. päev, beebiasjade nimekirjad

13.01.18
 Alustaksin postitust geniaalse lausega, mille leidsin Emmedeklubi lehelt:
  
"Beebi stardipaketti kuuluvaid tarbeesemeid on vaja hoopis emal ja isal, mugavust armastavatel täiskasvanutel!" (http://www.emmedeklubi.ee/beebi/tagasihoidliku-beebi-stardipakett-emad-soovitavad-2750/) 

Lugedes erinevaid portaale, blogisid ja FB-gruppi üles pandud nimekirju vajalikest beebiasjadest, kohtas ikka igasuguseid nägemusi. Oli nii neid, kes ütlesid, et vaja läheb vankrit, turvahälli, veidi riideid ja mähkmeid ja ongi kõik. Kui ka neid, kes ostsid veidi alla 2000 € eest tõenäoliselt pool poodi tühjaks, beebimonitorid, 300 € eest riideid, 85 € eest loenguid jne jne (nimekiri leitav siit https://minupisikebeebi.wordpress.com/2017/12/03/asjad-mida-beebiootel-vanematel-vaja-laheb-nimekiri-ja-tabel/).

Küsisin nõu ka paarilt tuttavalt ja sain kokku sellise nimekirja (beebiriided on välja jäetud, sest need on juba ostetud):

turvahäll
vanker
lambanahk vankrisse
kandelina
voodi+madrats
mähkimislaud

madratsikaitselina 3 tk+lina 2 tk kummiga
baikatekk + õhuke tekk + tekikott
ÜHEKORDSED MÄHKIMISE ALUSLINAD
ilalapid
D-vitamiin (ostan peale beebipaki kättesaamist)
Bepantheni kreem (ostan peale beebipaki kättesaamist)
füsioloogiline lahus
marlilapid
puutetundlik või digitaaltermomeeter
kuivad salvrätid
midagi põletustele (ostan peale beebipaki kättesaamist)
niisked salvrätkud (Huggies)
mähkmed (Huggies)

imetamisrinnahoidja 1 tk
imetamispadi Brittoni poest Kvartalis
rinnapadjad (Johnsons)
nibukaitsed (sain sõbrannalt)
tegelustekk (lasen kinkida)
lamamistool (lasen kinkida)
mänguasjad (lasen kinkida)
vann
nurgakaitsmed mööblile
1 lutt (sain sõbrannalt)
närimislutt hammaste tekkeks (ostsin netipoest).
Eile soetasime Babylandist klassikalise võrevoodi koos kookos-tatramadratsi ja paari linaga. Kõik kokku maksis umbes 85 €.
Kaalusin tükk aega, kas osta uus või kasutatud voodi, allalastava küljega või ilma, pesukastiga või -kastita jne. Kuna võrevoodi ei mahu meie enda voodi kõrvale, siis ei ole sellest allalastavast küljest suurt kasu. Nagunii saab voodipõhja kolme erinevasse asendisse sättida, säästes nii selga.
Pesukast oleks väikses korteris hea olnud, kuid meie valitud mudelit ei müüdud sellega. Niisiis ostame küllap lihtsalt mingid kastid juurde.
Kasutatuna maksid voodid umbes sama palju nagu uuena, küllap sellepärast, et madrats oli ka juures. Põhimõtte pärast ei taha ma oma uuele beebile kellegi teise surnud naharakke täis madratsit.

Bobas voodi puit 2717, hind u. 40 €  (http://www.beebi.ee/tooted/product-category/magamistuba/voodid/bobas-voodi-puit-2717/)
Madrats kookos-tatar 60 x 120, hind u. 32 € (http://www.beebi.ee/tooted/product-category/magamistuba/madratsid/kookos-tatramadrats-60-x-120/).

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar