laupäev, 6. jaanuar 2018

46.-30. päev, ainult kuu aega jäänud!

Vahepeal jäi veidi pikem vahe sisse seoses pühade ja muude asjatoimetustega, millest peagi rohkem räägin.
22. detsembril ehk viimasel tööpäeval enne pühi jäin raseduspuhkusele ehk rahvakeeli dekreeti. Iseenesest on õigus sellele puhkusele jääda 70-30 päeva enne sünnitähtaega, saades sama suure toetussumma. 

Sestap pidasin tööandjaga nõu ja mul lubati nädal aega nn. "ette puhkust võtta". Ametlikult algas rasedus- ja sünnituspuhkus 2. jaanuaril.

Parempoolsel  pildil ongi näha töökaaslaste kingid: firma logoga beebi body, heegeldatud ülinunnud sokid/papud, beebiraamat Üks pisike põnn ja veel nipet-näpet. Oli üpriski imelik tunne keset tööpäeva lahkuda, oleksin tahtnud veel edasi töötada. 

Siis tulid juba jõulud ja aastavahetus. Õnneks oli mu ema ainuke, kes kaks tite body kinkis. Lisaks ei pidanud ma jõulutoidust põhjustatud gaasivalude tõttu haiglasse pöörduma, mille eest ämmaemand hoiatas. 

Kauaoodatud lapseasjade ost, mida ma olin pidevalt edasi lükanud, algas juba pühade ajal. Läksin üks päev peale toidupoodi H&M-ist läbi, et vaadata, kas nii väikeste laste riided on üldse alla hinnatud. Seda nad olid ja lahkusin poest ühe velvetkostüümi ja kahe bodyga. Paar päeva hiljem käisin sama keti veidi suuremas poes ja soetasin kaks paari pükse, mõned sokid ja üliarmsa karupoeg Puhhi kostüümi. Senine kirjeldab ülevalt-alla lugedes esimest ja teist parempoolset pilti. Kogu summa umbes 30-40 €.



Siis sain kokku paarikuuse tita emaga, kellega koos tuhlasime Humanas ja kodulähedases Kõige poes. Koju viisin kolm ühes tükis riietust, pusa ja mütsi. Sellel hetkel tundus, et nüüd küll aitab nendest riietest. Aga ei! Peale seda läks asi käest ära. Sain sõbrannalt hiiglasliku kotitäie tema lapsele väikseks jäänud riideid, mitu paari bodysid, pükse, mütse ja mida kõike veel. Üritan mingi päev korraliku inventuuri teha, saamaks aru, kui palju mida on.

Lisaks ostis mehe ema, ilma minu juuresolekuta, veel paar rõivast. Kuhu kõik need asjad 38-ruutmeetrises kodus panna? Kas loobuda enda asjadest või toppida kõik üleliigne keldrisse tolmu koguma? Eks näis, kuidas kujuneb. 

Allpool kaks pilti minu hiiglaslikust kõhust. Iseenesest on huvitav see, et kõht küll kasvab, kuid kaal mitte.

Lisaks, tegin ära gripivaktsiini süsti, sest veebruaris pidi olema kõige suurem levik ja tean nüüd, kui kergesti võin haigeks jääda.
28.12.17
05.01.18


Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar