teisipäev, 21. november 2017

78.-76. päev, kaal

Iga rasedus on erinev, kuid umbes 60-kilone naine võtab rasedusega juurde umbes 11-16 kg, siin üks kalkulaator https://www.babycentre.co.uk/t1012831/pregnancy-weight-gain-estimator. Kindlasti olete kuulnud lugusid neist, kes kosusid lausa 20 kilo võrra.
Veel kaks nädalat tagasi sain öelda, et lapsega on juurde tulnud vaevu 2 kilo. Ja seda siis 6 kuuga. Täna Auras käies on lisakaalu juba 4,5 kg ja rasedus on kestnud 29 nädalat ehk peagi 7 kuud. Isegi kui laps hakkab viimase kahe kuu jooksul rekordkiirusel kasvama, igasugu vedelike kogus suureneb kehas ja ma ise lähen söömisega lolliks, on üsna võimatu, et võtaksin juurde 20 kilo, millega mind hoiatati. 10 kilo on realistlikum.
Kuigi ma ei tea üksikasju, siis ütleksin ikkagi, et osade jaoks on lapseootus vabandus söömisorgiaid pidada, mis tingibki suure lisakaalu, millest pärast muidugi lahti ei saa.
Kindlasti ei tohi end näljutada, vaid süüa umbes 300 kalorit rohkem ja üritada end liigutada ka. See tuleb kasuks lapsele ja endale, et olla energiline ja endaga rahulolev ema ning naine.

Lühidalt purustaksin ka teise valearvamuse: rasedad ei tohi kohvi juua. Tass päevas on täiesti lubatud, mida kinnitas ka TÜ kliinikumi naistenõuandla toitumisnõustaja. Muideks, tema juures saab käia täiesti tasuta konsultatsioonis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar